Elégetett egy millió...

2013.10.19 13:44

Bár három millió forintot költött az önkormányzat egyes, a korábbi években problémás területeken körbekerített szeméttároló szigetek létrehozására, úgy látszik, hogy azok az esztétikai problémákra igen, de a gyújtogatásra sajnos továbbra sem hoztak megoldást.

 

„Főként a lakótelepi városlakók felvetett problémája volt felém a szabadtéri szeméttárolók sokszor kriminális helyzete. Számos gyújtogatás, rongálás történt, melyek a szeméttárolókat használhatatlanná, az ott élők környezetét, nyugalmát elviselhetetlenné tették. Ezért kezdeményeztük a zárható szeméttárolók megépítését, kihelyezését” – nyilatkozta Leleszi Tibor polgármester, aki továbbra is súlyosnak és felháborítónak tartja a szeméttárolók szándékosan, vagy gondatlanságból elkövetett felgyújtását.

kuka01kuka02kuka08

kuka04kuka05kuka07

Az egyenlőre ismeretlen elkövetők, az így tönkretett – pontosan kilenc darab – szemetessel, csak az elmúlt hat hónapban, egy millió forint értékű anyagi károkat (is) okoztak.

Ezek megfizetése a lakókörnyezethez tartozó lakosságot érintik, melyet a közös költségből, ennek hiányában saját pénztárcájukból kellene kifizetniük. A megrongálódott szeméttárolók cseréjét azonban eddig is, és ez esetben is Kisvárda Város Önkormányzata magára vállalta, így az egymilliós költség saját büdzséjét terheli.

Durucz Gabi

© 2013 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode